Čím jsou pro tebe Vánoce?

4. 1. 2014 10:12
Rubrika: Nezařazené

Čím jsou pro Tebe Vánoce?

Vánoce – svátek narození Ježíše – jsou pro mne odpovědí Boha a církve na jednu potřebu duše: abych každý rok znovu slyšela – díky připomínce této velmi milé, prosté a propastně hluboké skutečnosti – že mě Bůh miluje. Ano, pokud mohu ve svém životě uskutečňovat ty nejhlubší touhy, je to jen díky tomu, že Bůh pohlédl i na mne, tak jako na všechny, a stal se člověkem, aby mi poskytl zákony života, které mě jako světla na cestě s jistotou dovedou ke společnému cíli.

Ale Vánoce pro mne nejsou jen vzpomínkou, i když plnou významů. Jsou podnětem, abych usilovala o to, že se do společnosti, v níž žiji, znovu vrátí Ježíš, který je přítomný tam, kde jsou dva a více sjednoceni v jeho jménu: jakoby duchovní Vánoce každý den, v domovech, továrnách, školách, úřadech…

Tento vánoční den mi dále otevírá srdce pro celé lidstvo. Jeho teplo se šíří za hranice křesťanského světa a zdá se, že zaplavuje každou zemi na znamení, že to Dítě přišlo pro všechny. A skutečně je to jeho plán: aby všichni byli jedno.

Kromě toho si o každých Vánocích kladu otázku: kolik Vánoc ještě prožiji? Tato otázka bez odpovědi mi pomáhá, abych každý rok žila tak, jako by byl ten poslední, s uvědomělejším očekáváním mého dne narození: „dies natalis“, tedy dne, který bude pro mne znamenat počátek života, jenž nekončí.

 

Chiara Lubichová

Převzato z www.centrochiaralubich.org

Zobrazeno 578×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio